Werkwijze

Lauwers oranje Werkwijze
Lauwers blauw Historie
Lauwers blauw Nieuws
Lauwers blauw Autosport

Topkwaliteit
Goed werk afleveren is onze constante factor: met minder nemen we geen genoegen. We werken met de grootste precisie om de auto in topconditie te brengen en met een trots gevoel te kunnen overdragen aan de klant. Als Focwa Autoschadeherstelbedrijf voldoen we aan strenge eisen op gebied van milieu, arbozorg, kwaliteit en service. We werken met uitsluitend gediplomeerde vakmensen, moderne apparatuur, hoogwaardige materialen en volgens gecertificeerde werkprocessen en checklists.

Garantie
Deze professionele bedrijfsvoering maakt het mogelijk om schadeauto’s weer als nieuw op te leveren met het FOCWA Garantiebewijs. Naast FOCWA Autoschadeherstelbedrijf zijn we ook FOCWA Eurogarantbedrijf: dit houdt onder meer in dat we niet twee maar vier jaar garantie bieden op herstelwerkzaamheden en de fabrieksgarantietermijnen op herstelde delen overnemen.

Kwaliteitscontrole
De kwaliteit van de uitgevoerde herstelwerkzaamheden van Eurogarantbedrijven wordt gecontroleerd door onafhankelijke inspecteurs van HIQURE (High Quality Repair). Het doel van deze certificering is u als consument te blijven verzekeren van kwalitatief verantwoord en veilig schadeherstel. Als eerste autoschadeherstelbedrijf in deze regio ontvingen wij deze certificering.

Kennisdeling
We zijn aangesloten bij het Certified First Network van onze lakleverancier PPG. Naast hoogwaardige lak- en kleursystemen voor autofabrikanten en schadeherstelbedrijven biedt PPG regelmatig specifieke producttrainingen en ondersteuning bij bedrijfsprocessen. Op deze manier houden we onze kennis op het gebied van spuitwerk up to date.

  FOCWA_Logo_TO_KL_Autoschadeherstelbedr  HIQURE 250px   PPG2   Certified first   schadegarant

Innovatieve & duurzame technieken
Om topkwaliteit te kunnen blijven garanderen, investeren we voortdurend in de nieuwste ontwikkelingen en duurzame technieken. Daardoor werken we sneller, met beter resultaat en minder milieubelasting. In het voorjaar van 2013 ontvingen we als eerste autoschadeherstelbedrijf in de regio het certificaat Duurzaam Repareren. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen stellen deze certificering verplicht om werkzaamheden voor polishouders te mogen uitvoeren. Bedrijven die gecertificeerd willen worden moeten onderhoud, glas- en schadeherstel uitvoeren aan de hand van een pakket van eisen, die een milieuvriendelijke manier van werken met duurzame producten en onderdelen garandeert. Denk hierbij aan:

  • het zo efficiënt mogelijke gebruik van watergedragen (biologische afbreekbare) lak
  • een scanapparaat om de kleur van de autolak exact te kunnen bepalen, waardoor we deze zo efficiënt mogelijk kunnen aanmaken (zie Praktijkvoorbeeld lakschade)
  • technieken als kunststof lassen waardoor onderdelen als bumpers niet hoeven te worden vervangen (zie Praktijkvoorbeeld bumperschade)
  • een computerprogramma waarmee we de afvalstromen optimaal kunnen beheersen
  • hergebruik van onderdelen ofwel “groen repareren”: zowel besparend voor het milieu als voor uw portemonnee (zie Onderdelen).
Duurzaam repareren