Historie

Lauwers blauw Werkwijze
Lauwers oranje Historie
Lauwers blauw Nieuws
Lauwers blauw Autosport
Vanaf de oprichting in 1978 is Autoschade Theo Lauwers uitgegroeid van een eenmanszaak tot een bloeiende onderneming met een heel team van fulltime medewerkers, waaronder zonen Leon en Nick. Het huidige pand aan de Industrieweg in Bladel is sinds de verhuizing in 1983 al weer vier keer verbouwd en uitgebreid tot een vloeroppervlak van 1500 vierkante meter.


De geschiedenis in vogelvlucht:

 • 1978: oprichting
  Al van jongs af aan sleutelt Theo Lauwers aan bromfietsen, motors en auto’s. In 1968, op 15-jarige leeftijd, zet hij zijn eerste stappen bij een collega-schadebedrijf en behaalt enkele jaren later zijn diploma. In maart 1978 vestigt Theo zich in de Leemskuilen te Bladel. Hij huurt een bedrijfshal van 350 vierkante meter, waarin hij zelf een spuitcabine metselt en met behulp van vrienden een richtbalk met ringen in de grond maakt. Met een schuurmachine en een geleend lasapparaat kan Theo zelfstandig aan de slag. Zijn eerste en grootste klant wordt Jan Vingerhoets, Simca-dealer in Bladel. Van hem leert Theo de commerciële kneepjes van het vak, met als belangrijkste stelregel: “Houd je aan je afspraken!” Vanaf dag 1 is het hard werken. Al snel neemt Theo twee personeelsleden aan.

 • 1983: verhuizing
  In 1983 is het bedrijf uit zijn jasje gegroeid en verhuist het naar de huidige locatie aan de Industrieweg, ook in Bladel. Binnen zes weken tijd wordt het pand omgetoverd tot autoschadeherstelbedrijf, met nieuwe cabine en richtbank. Ook wordt er een woongedeelte gecreëerd, waarin Theo met zijn vrouw en zonen Leon en Nick intrek nemen.

 • 1988: verbouwing
  Vijf jaar later wordt er naast het bedrijfspand een woonhuis gebouwd en huurt Theo een hal van 250m2 erbij, waarin de plaatwerkerij en spuiterij worden ondergebracht. Het bedrijf blijft maar groeien en Theo neemt vijf mensen extra aan. Inmiddels wordt er voor negen dealerbedrijven werk uitgevoerd en worden de eerste contracten van ‘gestuurde schadestroom’ binnengehaald.

 • Jaren 90 & 2000: weer verbouwen
  Het werk blijft toenemen, waardoor een paar jaar later een tweede uitbreiding noodzakelijk is, die resulteert in een bredere werkplaats en de toevoeging van afzuigvloeren, een wasplaats en magazijn. In het jaar 2000 wordt een volgende uitbreiding van 800 m2 in gebruik genomen.

 • 2015: opvolging
  Vanaf 2015 doet Theo een stapje terug binnen het bedrijf. Hierdoor heeft hij meer ruimte voor zijn andere passies: motorrijden, kamperen en zijn kleinkinderen. De dagelijkse leiding draagt hij over aan zijn zoon Nick, die samen met de andere medewerkers een hecht team vormt. Recent heeft hij zijn diploma autoschadetechnicus behaald. Omdat de technologische systemen in de huidige generatie auto’s steeds complexer worden, heeft een goede schadeanalyse ook te maken met elektronica, airconditioning, airbags en controlelampjes.